Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(8061 niezalogowanych)
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
balum - Pod kątem historycznym np.Powstanie Warszawskie było niepotrzebne,bo być może zbratanie z Hitlerem zmieniłoby całą sytuacja.Ale wyszło co wyszło.Dywagować nt. faktów historycznych mogę podywagować,chętnie.Ale jest druga strona medalu:wdzięczność i szacunek ludziom którzy przelali krew.Jak widać niepotrzebnie,bo coraz mniej osób to ceni.Tylko,że oni(większość)tego nie kalkulowała.
Powiem Ci więcej ja idę na Marsz,bo zamiast biadolić wolę pokazać "Polskiemu zaborcy",że jestem wraz z innymi realną siłą.Chcę oddać szacunek tym którzy zasłużyli zapalając znicze i pokazać obecnej władzy,że jestem lekko kwestie ujmując"zniesmaczona".

bratanie sie z Hitlerem uczyniloby z nas niewolnikow,gdyz z gory Mein Kampf nazywal slowian rasa niewolnikow ,nie lubie grzebac w historii ale raczej Adolfa zatrzymalby pakt ze Stalinem i blitzkreig by nie nastapil.Nie byloby powstan,gett,obozow zaglady,no ale historia rzadzi sie swoim prawem,w dzisiejszych czasach kapital nie zna narodowosci,jestesmy wbrew niektorych wolnym krajem,gdyby tak nie bylo to nikt by tutaj nie byl w Norwegii,nie mogl manifestowac,pisac co mu sie chce na rzadzacych. Ja zdecydowanie sie odcinam od tych z krypto-faszyzujacego "Marszu niepodleglosci",ktory wg. mnie nic nie ma wspolnego z patriotyzmem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
WilhelmTell82 napisał
Ja zdecydowanie sie odcinam od tych z krypto-faszyzujacego "Marszu niepodleglosci",ktory wg. mnie nic nie ma wspolnego z patriotyzmem...

Faszyzm
a
Nacjonalizm
odsyłam do słownika.

tak już zupełnie na marginesie: gdyby w PL. więcej było prawdziwych nacjonalistów to mniej byłoby tego całego syfu którym karmią się media... I nie piszę tu o opętanych nienawiścią do wszystkiego co inne idiotach ale mam na myśli ludzi dla, których Naród jest dobrem nadrzędnym, i w imię tegoż dobra nie będą przedkładać interesów partyjnych czy jednostkowych ponad interes narodowy.
Wiem... Utopia... ale cóż, dobrze czasem pomarzyć...

"Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne."
Roman Dmowski - Myśli Nowoczesnego Polaka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Nacjonalizm podobnie jak faszyzm odwoluje sie do przemocy i terroru,te dwa poglady wywyzszaja jeden narod nad reszta,nacjonalizmy zaczely pojawiac sie pod koniec XIXw.,i co przyniosly?
pogromy ormian w Turcji,kociol balkanski,II wojne swiatowa, itd.

Jesli masz takie poglady Adam Aleksander to czemu jestes za granica?
Dla mnie Dmowski jest niczym Hess dla Niemcow...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
WilhelmTell82 napisał:

Jesli masz takie poglady Adam Aleksander to czemu jestes za granica?

Cóż, Wilhelmie, z dwóch powodów:
1.Pieniądze - mnie nie wiele potrzeba do szczęścia, natomiast mam córkę, której godne życie i edukację chcę zapewnić.
2.Góry, góry, góry...

Czy ty Ci wystarczy? Owszem, wolałbym takie pieniądze zarobić prowadząc dalej firmę w PL. Ale w momencie gdy musisz zapłacić VAT i dochodówkę od kolejnej faktury za którą nie otrzymałeś ani grosza, i żebrać w hurtowni o kolejne dwa tygodnie terminu oraz pożyczać od znajomych na pensje dla pracowników, to przychodzi taki moment gdy mówisz dość...
Ale "etatowiec" tego nie zrozumie...
Pozdrawiam, i oczywiście zapraszam na jutro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
prosci ludzie proszeni sa o nieogladanie filmu..... i tak nie zroumiecie dowcipu i pozniej bedziecie zle spac!!! a mniejszosc?? værsågod & enjoy

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
takie prawdziwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty